Η Πολίτης

ΆρτεμιςΒέλη Ε

φωτογραφία: Τα Βέλη

Η Πολύχρωμη  Αλκίνοος Φαιά Ουσία της Ανθρώπινης Ελευθερίας

Με το ταχύπλοο  σύγχρονο σκάφος  ΩΚΥΑΛΟΣ φθάνουν ο Οδυσσέας και η Πηνελόπη στην  Φαιακία για μια νέα με τους Αλκίνοους  Ανθρώπους  συνομιλία.Στην είσοδο το μαρμαρωμένο πλοίο κατ΄ εντολή του Ποσειδώνα  στέκει απαγορευτικό και  το νησί κλειστό για κάθε  χρονοεπισκέπτη από παρελθόν.

Η Πηνελόπη ερωτά:Τώρα τι κάνουμε γυρίζουμε πίσω, όλα είναι κλειστά και ο Ποσειδών έχει σφραγίσει την είσοδο εκδικητικά.

Όχι βέβαια,  απαντά ο Οδυσσέας,Έχει κλείσει την  Θύρα του παρελθόντος αλλά όχι την Πύλη του Μέλλοντος.Θα  ανοίξει αμέσως με αίτημα  την Δικαιοσύνη την Ελευθερία την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου , την Όρθια Ανθρωπιά.

Αμέσως τον Αλκίνοο καλεί και του λέει με λόγια πτερόεντα από μακριά.

Αλκίνοε πόσο ελεύθερος είναι ένας  άνθρωπος όταν φοβάται ένα θεό  και πόσο τύραννος   είναι ένας θεός  όταν τον φοβούνται και έτσι κυβερνά;

Δεν φοβάμαι κανένα θεό, αγαπώ και προστατεύω τον άνθρωπο, τον βοηθώ,  λέει ο Αλκίνοος χωρίς δισταγμό.

Ανοίξτε τις  Πύλες του Νησιού, είστε ευπρόσδεκτοι. Οδυσσέα  χαίρομαι που σε ξαναβλέπω με την αξιαγάπητη σύντροφο σου, μας έλειψαν οι αγορεύσεις  σου ,  έδωσαν άλλο χρώμα στην καθημερινότητα μας, χωρίς την παρουσία σου το νησί μας θα ήταν  ασήμαντο στην ιστορία του σύμπαντος.Εσύ του έδωσες υπόσταση,  χρώμα και φωνή.

Για αυτό σε αγαπώ. λέει η Πηνελόπη στον Οδυσσέα. Γι΄ αυτό το ΥΠΕΡΟΧΟ μυαλό σου. Σκέπτεσαι και βρίσκεις μια λύση πάντα εκεί που άλλοι βλέπουν μόνο το  πρόβλημα. Λατρεύω το μυαλό σου και το το ακαταμάχητο στυλ σου, αυτό που κανείς και τίποτα  δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Ο πολεμιστής είναι πάντα σύγχρονος και ζει  ζωντανός με το Πνεύμα των Καιρών της Εποχής του και όχι σε μαυσωλείο  στείρας  προγονοπληξίας   άκαρπων ιδεολογιών., απαντά ο Οδυσσέας. Ευτυχώς που ανήκεις στο είδος των γυναικών που πιστεύουν αυτά που λένε, συμπληρώνει μειδιώντας. Θέλω να σου δείξω πως έφθασα  εδώ ,θέλω να μοιραστώ την ζωή μου, αυτή που έζησα χωρίς εσένα, θέλω να είμαι  μαζί σου. Μετά θα γνωρίσεις και την Ναυσικά.

Ο Αλκίνοος και η Αρήτη τους υποδέχθηκαν θερμά. Ο Οδυσσέας τους ενημέρωσε για τα γεγονότα της Ιθάκης  και  εντυπωσιάστηκαν όλοι από  τις εξελίξεις. Άλλος αέρας  πνέει στην Ιθάκη. Οι ηγέτες των υπουργείων, ύστερα από την εγκύκλιο του Υπουργείου Ευηγεσίας που  κυκλοφόρησε,  έχουν τον αέρα  και την αξιοπρέπεια του ηγέτη και όχι του δούλου οσφυκάπτη, του χαμερπή. Είναι απλοί ουσιαστικοί συνεπείς, πηγαίνουν με ποδήλατο στη βουλή  ή με μηχανή και στην κεντρική πλατεία το σύνταγμα έχει αναρτηθεί, απλό και κατανοητό από όλους. Στη συνέχεια συζήτησαν και αποφάσισαν  μια στενή συνεργασία και φιλία μεταξύ τους. Ήταν οι μόνοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ σε ολόκληρη την  οδυσσειακή πορεία και εξακολουθούν να παραμένουν, ΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ.

Που είναι η Ναυσικά ; Ο Οδυσσέας ερωτά. Μου ζήτησε να μη την ξεχάσω  όταν με αποχαιρέτησε και της το υποσχέθηκα. Είμαι εδώ, τηρώντας τις υποσχέσεις μου.

Η Ναυσικά, απαντά η Αρετή, παίζει στην Αυλή των  Ομηρικών Θαυμάτων με το τόπι της που  κυνηγάει  συνήθως, ομοία με την Άρτεμη και  δοκιμάζει απελπισμένους ναυαγούς στον τελευταίο πειρασμό των πολεμιστών του διηνεκούς. Είναι η ΝΑΥΣΙΚΑ πολιτική και  ΚΑΙΕΙ της ΝΗΕΣ του κάθε ταξιδευτή όταν  καταντά αρχομανία εξουσιομανία,  ευτελή. μικροκομματική χωρίς ακεραιότητα χαρακτήρος και χωρίς  ηθική και αρετή.

Εμφανίζεται  η Ναυσικά, Νέα όμορφη ελκυστική με μειδίαμα ελαφρύ   και λέει,

Μόνο  ένας άνθρωπος ελεύθερος μπορεί να συλλογάται καλά με τις ΝΗΕΣ του μυαλού του γιατί σκέπτεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Μόνο  ένα νησί ελεύθερο  μπορεί να είναι καθαρό. Μόνο μια Πολιτεία ανεξάρτητη μπορεί να είναι ανθρώπινη. Μόνο ένας ηγέτης ενάρετος μπορεί να γίνει σωστός κυβερνήτης σωστός.

Οδυσσέα πέρασες την τελευταία δοκιμασία  που λίγοι την περνούν, όταν φθάνουν εδώ γυμνοί μόνοι ναυαγισμένοι ταλαιπωρημένοι το μόνο που θέλουν είναι ένα λιμάνι για να ξεκουραστούν και την Ιθάκη ξεχνούν,  ενώ είναι πολύ κοντά.

Η Πηνελόπη την κοιτάζει προσεκτικά. και με θαυμασμό.Αναγνωρίζει την ελεγχόμενη τρέλα του  κυνηγού στο πρόσωπο της ελεύθερης ανεξάρτητης παρθένας Αρτεμης και την εμφάνιση του Ουρανού με όλα τα Ομηρικά  Αστέρια του.

Πως μπόρεσες να πεις όχι σε μια τέτοια προσφορά γυρίζει και λέει στον Οδυσσέα  απορητικά; Ο καθένας θα έλεγε ναι.

Ο καθένας που δεν ξέρει που θέλει να φθάσει,  όπου βρεθεί μπορεί  να είναι καλά, αλλά δεν θα μάθει  ποτέ που θα μπορούσε να φθάσει αν συνέχιζε, γνωρίζει τον προορισμό του και δεν τον ξεχνά.

Τι κάνει ο Τηλέμαχος, ερωτά ο Αλκίνοος, 13ος βασιλιάς, ισότιμος μεταξύ άλλων 12,  στο Πολίτευμα της Σχερίας.

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, λέει ο Οδυσσέας, έχει αναλάβει την πρωθυπουργία της Ιθάκης και μάχεται για τα σωστά Ιδανικά της, την  Εποχή της Αρτέμιδος. Ο Απόλλων με το Τόξο του, τον βοηθά αποτελεσματικά  και  ο ΛΑΟΣ  μαζί τους πολεμά.

Εμείς, με την Πηνελόπη κάνουμε ένα ταξιδάκι αναψυχής να δούμε  παλιούς μας  φίλους συμπολεμιστές  και  άξιους   μαχητές, κρουαζιέρα του διαδικτυακού διαδρόμου….και συνεχίζουμε

Μια στιγμή λέει η Ναυσικά και τους σταματά,

Να σας δώσω  του καλού πολίτη τα χαρακτηριστικά να το παραδώσετε στην υπουργό  Αρτεμιάδα Ολυμπιάδος  και να δώσετε πολλούς  μαχητικούς  χαιρετισμούς στον Τηλέμαχο. Θα πάρω το ταχύπλοο σκάφος του μπαμπά και θαρθώ να τον γνωρίσω από κοντά γιατί έχω ακούσει για τον γιο του Οδυσσέα πολλά.

Τα χαρακτηριστικά του καλού πολίτη

Συμμετέχει πάντοτε στα κοινά.

Λέει την γνώμη του, αν έχει και εφ΄ όσον ξέρει  ορθώς να  γράφει και να  μιλά.

Τοποθετείται   όμορφα και σωστά, αισθητικά. Ούτε βρίζει, ούτε χυδαιολογεί, τζάμπα μάγκας από μακριά. Παίρνει ΘΕΣΗ όταν βλέπει  μια  κατάφωρη αδικία και όχι μόνο όταν τον αφορά.

Οι καταγγελίες γίνονται    επώνυμα και με  αποδεικτικά στοιχεία διαφορετικά είναι ελεεινές συκοφαντίες.

Δεν καταντά ποτέ  άθλιος κουτσομπόλης ελεεινός γυρολόγος, θρασύς  Θερσίτης.

Δεν ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου σε   φύρδην μύρδην θέματα ασύνδετα από εδώ και από  εκεί.

Δεν είναι   ιδιοτελής επιδειξιομανής νάρκισσος φλύαρος  φθηνός ευτελής  ζηλόφθων, δεν  άγεται και φέρεται με ανεξέλεγκτο θυμικό ως όχλος απεχθής και δεν είναι αντιφατικά σχιζοφρενής. Είναι η επιτομή όχι μόνο της συναισθηματικής ευφυίας , της φυσικής υγείας αλλά και της ψυχικής σε αρμονία σκέψεων δράσεων αποφάσεων.

Δεν είναι κακεντρεχής βάρβαρος χυδαίος ψυχάκιας   σχιζοφρενής και με διάφορα απωθημένα .Βοηθά τους σωστούς ανθρώπους  και τους αναγνωρίζει  τους εκτιμά . Είναι αξιοπρεπής, είτε έχει λίγα είτε έχει πολλά.

Κάνει το καλύτερο  που μπορεί με τα μέσα που διαθέτει κάθε φορά.

Ξέρει τι ξέρει και τι θέλει να μάθει και προσπαθεί αρμονικά

Είναι καλοπροαίρετος αλλά όχι  ανόητος.

Ο καλός πολίτης κάνει και τον καλό ηγέτη και βοηθά στο να κυβερνηθεί  μια Πολιτεία σωστά.

Είναι  υπερήφανος, γενναίος ανδρείος αποφασιστικός  καλλιεργημένος  και κυρίως την Άμαξα του Εαυτού σαν Ηνίοχος αρμονικά κυβερνά.

Όσοι ενδιαφέρονται  να είναι ΠΟΛΙΤΕΣ  μιας όμορφης Πολιτείας, ας τα μελετήσουν προσεκτικά. Ο όχλος , ΟΧΛΟΣ παραμένει και τίποτα δεν καταλαβαίνει από όλα αυτά γιατί απουσιάζει η ουσία η ΦΑΙΑ.

Λέανδρος Λαμπρινός

Ομηρική Πολιτεία

Φεβρουάριος  2014

3 thoughts on “Η Πολίτης

  1. Παράθεμα: Η Κάθοδος ενός Τόξου | Τα Χρονικά της Αστραίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s